Казанлък отбелязва своя празник.  Официалните прояви започнаха с издигане на

...
Казанлък отбелязва своя празник.  Официалните прояви започнаха с издигане на
Коментари Харесай

Казанлък отбелязва своя празник



Казанлък отбелязва своя празник.  Официалните прояви започнаха с издигане на националния байрак на площад „ Севтополис “  и водосвет. 
По традиция празникът на Града на розите се отбелязва постоянно първия петък на месец юни и съответствува с Фестивала на розата. Тази година той ще бъде белязан с реверанс, благодарност и овации за хората, които понесоха тежестта на борбата с COVID-19, които ще бъдат наградени със специфични грамоти, сподели кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Тази вечер ще бъде публично коронясана 53-тата Царица Роза – абитуриентката Александра Хаджихристова. Тя и нейните подгласнички ще поведат  и празничното шествие в неделния ден, с което ще бъдат закрити Празниците на розата.

По случай празника на Казанлък от РЗИ – Стара Загора ще дават опция на казанлъчани и гостите на града  да си слагат гратис ваксина по желание срещу COVID-19 в мобилен имунизационен пункт. Той ще работи от 16:30 до 20:00 часа. 

Община Казанлък ще насочи своите старания към ремонта на паметника Бузлуджа и към това той да се впише в туристическия пакет и календар, с цел да стане част от дестинацията „ Розова котловина “. Това заяви за Радио Стара Загора кметът на община Казанлък Галина Стоянова минути преди започването на тържественото честване на празника на града. Галина Стоянова сподели още, че огромна част от капиталовата стратегия на Община Казанлък за предходната година на стойност 8 милиона лв. не е била изпълнена, поради отделянето на средства за ограниченията за подкрепяне против ковид, само че увери, че през тази година това ще бъде наваксано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР